Geplaatst op

Fudge met Likor 43

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 350 gram pure of melkchocolade
  • 75 ml Licor 43
  • 130 gram hazelnoten

Extra nodig:

  • Bakvorm van 20 x 20 of 17×28
  • Keukenmachine
  • Bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden
  2. Leg de hazelnoten op een bakplaat en rooster deze in ongeveer 9 à 10 minuten goudbruin
  3. Haal de hazelnoten uit de oven en laat deze afkoelen
  4. Stop de geroosterde hazelnoten in een keukenmachine en mix deze grof
  5. Bekleed je bakvorm met bakpapier
  6. Verwarm langzaam de gecondenseerde melk, houd hem niet uit het zicht en roer het goed door. Het brandt namelijk snel aan. Als de gecondenseerde melk kookt, zet je het vuur uit en meng je chocolade erdoor. Als de chocolade goed is opgelost mag de likeur er doorheen en een deel van de hazelnoten
  7. Schenk de fudge in de bakvorm en strooi de overige hazelnoten over de bovenkant. Duw de nootjes een klein beetje in de fudge zodat het goed blijft zitten.

En nu komt het moeilijkste: geduld! De fudge heeft zo’n 4 tot 5 uur nodig om goed stevig te worden.

Veel serveerplezier!