Geplaatst op

Sloffen taart met Zwitsers room en aardbeien.

Sloffen bodem

  • 207 gram Zeeuwse bloem
  • 140 gram patentbloem
  • 27 gram ei
  • 225 gram boter
  • 190 gram basterdsuiker
  • 6 gram citroenrasp
  • 11gram bakpoeder
  • 2 gram baking soda of koolzuur
  • 0,30 gram zout

Spijsroom:

  • 50 gram suiker
  • 50 gram amandelmeel
  • 0.5 ei
  • 100 gram banketbakkersroom

Banketbakkersroom

  • 350 gram melk
  • 2 dooiers
  • 35 gram custardpoeder
  • 70 gram suiker
  • Vanille extract
  • 2 gram gelatine blaadjes
  • 250 ml slagroom
  • 40 gram suiker
  • 1 bakje aardbeien

Recept:

Banketbakkersroom

  • Week de gelatine
  • Meng de dooiers met de custard en een scheutje melk.
  • Kook de suiker met de melk en vanille extract
  • Maak de hete melk met het custard mengsel tot familie en giet alles weer terug in de pan, blijf stevig door roeren tot een vla dikte.
  • Stort het geheel op een bord en laat afkoelen.

Weeg 100 gr af voor de spijsroom en overige verwarmen en gelatine toevoegen.

Zet koud weg.

Spijsroom

Meng in een chopper de suiker met amandel meel en voeg het ei toe, maal dit tot spijs voeg 100 banketbakkersroom toe.

Sloffenbodem:

Verwarm de oven op 210 graden

  • Zeef de bloem.
  • Weeg het ei af. 
  • Doe de boter, suiker, ei, citroenrasp, beide soorten bloem, bakpoeder, koolzuur en zout in een kom en meng dit tot een samenhangend deeg. Als je geen koolzuur hebt, kun je het vervangen door baking soda. 
  • Rol het deeg uit tot een plak van circa 1 centimeter dikte en steek er met de sloffenring de vorm uit.
  • Leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de spijsroom over de bodem en houd circa 1,5 centimeter van de rand vrij.
  • Bak in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
  • Verwijder de sloffenring direct en laat afkoelen. 

Klop de slagroom met suiker stevig op en voeg de banketbakkersroom toe.

Spuit deze mooi op de slof en werk af met aardbeien.