IngrediΓ«nten:
- Citroensap (om de kom mee schoon te maken)
- 3 eiwitten
- 1 banaan
- 160 gram geraspte kokos
- 25 gram havermout
- snuf zout
- 100 gram pure chocolade
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 ΒΊC onder- en bovenwarmte en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Prak de banaan fijn en meng de havermout, kokos en zout hier doorheen.
- Klop in een vetvrije kom (schoongemaakt met citroensap) de eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig door het bananenmengsel.
- Schep met een lepel balletjes van dezelfde grootte uit het kokosmengsel. Kneed deze met je handen in de vorm van een chocolade zoen zodat ze mooi blijven staan.
- Bak de kokosbolletjes 20 minuten in de oven tot ze gaar en mooi goudbruin zijn. Laat de kokosmakronen op een rooster afkoelen.
- Smelt chocolade au bain-marie of in de magnetron (telkens 30 seconden verwarmen en vervolgens doorroeren). Giet de chocolade in een kleiner kommetje en dip de kokosmakronen in de chocolade.
- Plaats de kokosbollen op een rooster of bakpapier en laat de chocolade opstijven.
Tadaaa! In een handomdraai belachelijk lekkere, gezonde bananen kokosmakronen voor bij de koffie.