Geplaatst op

Gezonde kokosmakronen

Ingrediënten:

  • Citroensap (om de kom mee schoon te maken)
  • 3 eiwitten
  • 1 banaan
  • 160 gram geraspte kokos
  • 25 gram havermout
  • snuf zout
  • 100 gram pure chocolade

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC onder- en bovenwarmte en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Prak de banaan fijn en meng de havermout, kokos en zout hier doorheen.
  3. Klop in een vetvrije kom (schoongemaakt met citroensap) de eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig door het bananenmengsel.
  4. Schep met een lepel balletjes van dezelfde grootte uit het kokosmengsel. Kneed deze met je handen in de vorm van een chocolade zoen zodat ze mooi blijven staan.
  5. Bak de kokosbolletjes 20 minuten in de oven tot ze gaar en mooi goudbruin zijn. Laat de kokosmakronen op een rooster afkoelen.
  6. Smelt chocolade au bain-marie of in de magnetron (telkens 30 seconden verwarmen en vervolgens doorroeren). Giet de chocolade in een kleiner kommetje en dip de kokosmakronen in de chocolade.
  7. Plaats de kokosbollen op een rooster of bakpapier en laat de chocolade opstijven.

Tadaaa! In een handomdraai belachelijk lekkere, gezonde bananen kokosmakronen voor bij de koffie.