Geplaatst op

Heel Holland Bakt

Al een paar jaar krijg ik van vriendinnen en familie te horen dat ik mij echt moet inschrijven voor heel holland bakt. Februari 2020 heb ik dit dan maar gedaan, dan kon ik eindelijk vertellen; ik heb het gedaan hoor, tja hoe groot is de kans dat je ook echt uitgenodigd wordt.

Tot ik in mei net voor Pinksteren telefoon kreeg van niemand minder dan de redactie van Heel Holland bakt, met de vraag of ik een filmpje wilde maken waarin ik mij zelf voorstelde. Ik zei natuurlijk volmondig en ik was meteen gaan bakken om ook een mooie taart te kunnen laten zien in de film. Het filmpje kan je vinden op de site van HHB.

Auditie

Het filmpje is 2 dagen later verstuurd en nu was het wachten geblazen, maar hoelang geen idee. Een paar dagen later werd ik al gebeld of ik naar Amsterdam wil komen op auditie. Er was dit jaar, ivm corona, geen grote braderie als eerdere jaren maar een 1:1 gesprek. Ik mocht 2 baksel meenemen en ging in gesprek met de programma makers en daarna werden mijn baksels geproefd door Brain, de rechterhand van Robert. Hij was erg enthousiast.

Een paar dagen later kreeg ik het nieuws dat ik naar de bakdag bij Robert in Oisterwijk mocht komen.

Super zenuwachtig heb ik daar in opdracht heb ik een st honore taart gebakken. Het ging net als in de tent met Andre en Janny er bij. Onwijs leuk te zien dat er meer mensen zijn die ook een grote passie voor bakken hebben. Na afloop moesten we helaas gelijk gaan, we kregen geen reactie op onze taart helaas. Volgens mij werd ik 2 dagen later gebeld.

Ik mag bakken in de tent. Hoe gaaf is dat. Van al die mensen die zich ook hadden aangemeld en mee hebben gedaan aan de voorrondes, ben ik 1 van de 10 bakker van seizoen 8 2020/2021.